vineri, 5 mai 2017

Prieteni și vise

      Am visat odata ca sunt condamnat la moarte, dar nu aceasta era dezamagirea mea, dezamagirea mea era ca nimeni nu se inghesuia sa-mi vina in ajutor, desi nu era aglomerat.
    
       Biblia este o carte foarte onesta, spunea cineva, nu incearca sa ne prezinte niste actori bine retusati care sa dea bine pe ecrane.
       
       Cand Isus se pregatea sa mearga la Betania, sa isi trezeasca din somn prietenul, pe Lazar,  ii vedem pe ucenicii Lui incurajandu-L sa nu..  este prea periculos, te vor ucide..
       Doar unul dintre ei, Toma, stiu.. dar e el, Toma, cel care dorea mai bine sa moara decat sa fie despartit de Isus: "sa mergem si noi sa murim cu El",   si spre deosebire de Simon,  Toma vorbea serios.

      Ce zi.. cand Isus a stat in fata mormantului si pentru Lazar a avut un singur cuvant: vino! 
       Un prieten, asta face, intinde mana pana in cel mai adanc loc, si isi scoate prietenul afara de acolo.

      A fost un punct de  cotitura pentru Lazar, care a  invatat ca nimic, nici chiar moartea nu ne poate desparti de dragostea Lui.

      Dar nu  doar el a avut de invatat in acea zi, si Marta, a trebuit sa isi inchida ochii cu care vazuse pana atunci, si sa priveasca prin ochii credintei apoi, prin ochii Lui. E nevoie de alti ochi pentru a vedea gloria Lui.

       Nici Maria, sora ei, nu a ramas fara un raspuns: "daca ai fi fost aici, nu ar fi murit.." ceva stia ea..
       Stii.. Maria, ceasul tau numara ore, minute, secunde, si nicidecum timpul Lui Dumnezeu. Prea tarziu nu exista pentru El, crede numai.  

       Apusul minunat al soarelui nu inseamna "s-a sfarsit", ce mai degraba "ne vedem maine dimineata".

       Toma.. e bine ca  vrei sa fii aproape de Isus cu orice pret, dar,  nu inteleg cum de tot ceea ce poti sa vezi e moarte.. iar in fata ta sta insasi Viata..

      Ceilalti au privit.. cu aceeasi ochi ca si noi.. nu erau super eroi niciunul, doar Unul.
      Unii au vazut ca in dragoste nu este frica, si au pornit pe acest drum, altii, vazand ca se intampla lucruri despre care nimeni nu i-a invatat inca, au simtit ca restaurarea ordinii atarna de ei; rabdare, va fi si pentru voi liniste, este un loc unde nimeni nu te mai deranjeaza cu o viata  vibranta, mormant, moarte se numeste acel loc.
       De pe acum vedem pentru ce  se pregateste fiecare.

      Cand stai fata in fata cu Adevarul, fie te va frange , fie te  va impietri.

      Oameni simpli.. cu neajunsuri, asta creioneaza Biblia sub ochii nostri, si totusi dintre ei, unii au scos mainile din buzunare, s-au ridicat si au dat o alta fata lumii. 
      

Niciun comentariu:

Fii om

       Fiecare om are luptele lui, privim în jur și nu înțelegem de ce oamenii de la care avem așteptări nu par a creșt...